Vezi detalii despre campania Pardosela EduFort

Elevul care își dedică timpul liber voluntariatului în cadrul SMURD.

30.09.2022

”Nimic nu e mai frumos decât să simți satisfacția aceea amestecată cu transpirație, oboseală și foame la sfârșitul fiecărei ture.” – Onisim Tomuța- voluntar SMURD (elev LTB- Arad)

👇Citiți mai jos experienta unui elev de 18 ani care își dedică timpul liber voluntariatului în cadrul SMURD.

🧑‍🚒Premiat pentru merite deosebite si implicare,  de ziua pompierilor, Onisim este unul dintre elevii care invață în cadrul Liceului Baptist Alexa Popovici din Arad.

De ce ai ales să faci voluntariat? De ce ai ales SMURD?
Am ales voluntariatul în cadrul I.S.U-S.M.U.R.D fiind captivat de diversitatea și imprevizibilul ce caracterizează acest domeniu.

Mi se părea incredibil să am oportunitatea de a face parte dintr-o asemenea echipă, de a participa la intervenții, de a fi acolo, „în linia întâi” intervenind în orice situație de urgență care pune în pericol viața; să am oportunitatea de a salva vieți și a reda speranța oamenilor disperați și în nevoie.

Care sunt responsabilitățile tale de voluntar, în cadrul SMURD?
Responsabilitățile noastre ca voluntari în cadrul I.S.U.-S.M.U.R.D sunt acelea de a acorda primul ajutor în orice situație de urgență care pune viața în pericol.

Acordăm primul ajutor în orice situație, de la accidente rutiere, stopuri cardio-respiratorii, nașteri, până la intervenții în cazul persoanelor în vârstă care locuiesc singure și se simt rău.

De asemenea executăm intervenții și activități de protecție civilă.

Cât de mult crezi că au cântărit educația și valorile insuflate de școală și familie în decizia ta de a face voluntariat?
De mic am învățat să ajut indiferent de situație. Valorile care mi-au fost insuflate de mic au fost foarte importante deoarece acestea m-au urmărit mereu.

Ce simți că ai învățat din această experiență?
În experiența de voluntariat și în special în voluntariatul S.M.U.R.D am învățat ce înseamnă bucuria și satisfacția de a ajuta fără a primi nimic în schimb, de a salva vieți și de a salva oameni.

Le-ai recomanda tinerilor să facă voluntariat? De ce?
DA! Un mare da. Voluntariatul în cadrul Inspectoratului pentru situații de urgență este unul deosebit de frumos dar și greu.

Da! Chiar și atunci când stai în combinezon, bocanci și cască în soare, în ploaie sau te umpli de sânge la un accident rutier unde victima este în stare gravă.

Da! Chiar dacă stai 24h în unitate și reușești uneori să dormi doar câteva ore, dacă nu minute până să fii trimis la următoarea intervenție.

Da! Chiar dacă de multe ori nu ai timp să mănânci până seara.

La sfârșitul fiecărei intervenții în care ajuți la salvarea unor vieți aflate pe muchie de cuțit, vei avea o satisfacție interioară extraordinară și de nedescris. Aceasta este cea mai mare răsplată pe care o poți primi.

Nimic nu e mai frumos decât să simți satisfacția aceea amestecată cu transpirație, oboseală și foame la sfârșitul fiecărei ture.

Abonare Newsletter

Poți primi actualizări despre proiect abonându-te la newsletterul nostru.

Astfel vei rămâne informat pentru a răspândi cele mai proaspete vești. Află mai multe pe pagina de abonare la noutăți.

Mergi la pagina de Abonare

Donează acum!

Investiția în educație este o investiție pe termen lung, cu impact major în viețile copiilor și tinerilor.

Alături de tine, vom reuși să contribuim semnificativ la viitorul comunității arădene.

icon Donează acum